pixel

Meistä

Vuonna 2014 kolme nuorta ja kunnianhimoista työkaverusta päätti perustaa yrityksen, jonka tarkoituksena oli tehdä asiat paremmin kuin mihin he olivat työelämässä tottuneet. Tuomas työskenteli tuolloin myynnin teknisenä asiantuntijana matkustajainformaatiojärjestelmissä, Joonas laadunvarmistuksen konsulttina ja Henri mainos- ja informaatiojärjestelmien ohjelmistokehittäjänä. He vuokrasivat 12 neliömetrin toimistohuoneen ja hankkivat tulostimen sekä muutaman tietokoneen rajallisella budjetilla. Toiminta alkoi tarjoamalla asiantuntijapalveluja ohjelmistokehityksen saralla.

Ensimmäinen haaste oli löytää asiakkaita, jotka työllistäisivät heidät. Muutamassa kuukaudessa kaikki kolme olivat kuitenkin täydessä työssä. Kun vajaan vuoden menestyksekäs työskentely oli takana, he päättivät laajentaa toimintaansa ja palkata ensimmäisen työntekijän. Idean toteuttamiseksi he alkoivat rekrytoida verkostonsa parhaita lahjakkuuksia. He halusivat palvella asiakkaitaan paremmin ja kasvaa alan johtavaksi toimijaksi.

Muutamassa vuodessa tiimi ylitti 10 henkilön rajan, laajentui uusiin tiloihin ja partneroitui muutaman johtavan teknologiayrityksen kanssa. Seuraavaksi heidän oli aika pohtia olemassaolonsa tarkoitusta ja määränpäätään. Vuonna 2018 he laativat strategian, jonka tarkoituksena oli tehdä ohjelmistoprojekteja ja auttaa asiakkaitaan menestymään luomalla heille kilpailuetua.

Samoihin aikoihin heille avautui mahdollisuus osallistua innovaatiokumppanuuteen kiertotalousalalla. Se fokusoi yrityksen suuntaa kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin. He näkivät, että ala oli murroksessa, joten he päättivät ryhtyä toimeen. Vuonna 2020 he julkaisivat MaterialPort-nimisen jätekeskuksiin vastaanottojärjestelmän. Se ei kuitenkaan riittänyt kunnianhimoiselle tiimille, vaan vuonna 2021 he julkaisivat digitaalisen asiointikokemuksen lajitteluasemille, joka mullisti jätealaa. Se sisälsi mobiilisovelluksen, infonäyttöopastuksen, kulunvalvonnan ja puomien ohjauksen. Heillä oli käsissään koko alusta kiertotalousalalle.

Nykyään Elenium on vakiintunut ja arvostettu toimija IT-alalla. Tulevaisuudessa aiomme olla yhteiskunnallisesti merkityksellisten ratkaisujen luottotoimittaja useilla toimialoilla. Parannamme kyvykkyyksiämme entistä monipuolisemmaksi digitaalisten ratkaisuden toimittajaksi sovelluskehityksen, datan, tekoälyn ja loistavan palvelukokemuksen osa-alueilla. Luodaanko yhdessä ratkaisuja, jotka auttavat sinua kehittymään?

Lue myös:

Elenium – Great Place To Work

HR-asiantuntija Hannan tarina

Käyntiosoite

Aleksanterinkatu 29B 8A
33100 Tampere
contact@elenium.fi
+358 400 270 480

Laskutus

Elenium Oy
003726264258
003721291126
Maventa

2021 Copyright Elenium Oy

Tietosuojaseloste