pixel
27 heinäkuun, 2023 Henri Haikonen

RE-Appi ja jäteaseman itsepalvelu

Lakeuden Etappi halusi rakentaa Suomen moderneimman jätteiden keräysaseman Seinäjoelle. Elenium valittiin hankkeeseen kumppaniksi toteuttamaan digitaalista asiointipalvelua kuluttaja-asiakkaille. Onnistuneen käyttöönoton jälkeen sovellus on saanut paljon positiivista palautetta ja konseptia aiotaan laajentaa uusille jätteen keräysasemille.

Work

Haaste

Asiakastarpeet aukioloajoista olivat muuttuneet viime vuosina ja ihmisten tietoisuus jätteiden lajittelusta ja kierrättämisestä on lisääntynyt. Perinteisesti jäteasemalle on tuotu jätteet hyvin rajattuina aukioloaikoina ja asemalla asiakaspalvelija on opastanut jätteiden vastaanotossa. Asiakaspalautteesta oli tunnistettu tarve palvella asiakkaita pidemmillä aukioloaikoina. Samaan aikaan yhdyskuntajätteen kierrättäminen yhä useammassa jakeessa oli muuttunut välttämättömäksi. Yhteistyön tavoitteena on oli viedä asiakaspolku mobiiliin ja mahdollistaa 24/7 itsepalvelu aseman alueella perinteisen palvelun rinnalla.

Ratkaisu

Projektitoimitukseen sisältyi iOS ja Android mobiilisovellukset, henkilökunnan web-hallintapaneeli ja rekisterikilpeen perustuva käyttäjän tunnistus.

Mobiilisovellus ohjaa kuluttajaa lajittelemaan jätteensä, maksamaan ne ja paikalle saavuttaessa infonäytöillä voidaan opastaa käyttäjä personoiduin opastein tunnistetun kuorman perusteella.

Henkilökunnan taustaominaisuudet mahdollistavat palvelukaistalle tulevien asiakaskuormien kirjaamisen, jätelajikatalogin, hinnastonhallinnan ja liiketoiminta-analytiikan.

Mitä saavutimme

Yhteistyön tuloksena saimme avattua itsepalveluperiaatteella toimivan asiointikanavan osaksi Seinäjoen lajitteluasemaa. Tuotantoon siirryttiin aikataulussa juhannuksen tienoilla. Itsepalvelukaista keräsi heti julkaisusta alkaen paljon positiivista palautetta ja se on tehostanut aseman vastaanottotyötä. Sovellusta on ladattu kahden ensimmäisen kuukauden aikana useita tuhansia kertoja. Jäteasemalla asioivat omaksuivat itsepalveluna asioinnin nopeasti ja yli 80% asiakkaista asioi itsepalveluna mobiilisovelluksen aikana. Erinomainen digitaalinen palvelukokemus on mahdollistanut ympärivuorokautiset aukioloajat ja säästänyt myös henkilöstöstä syntyviä kustannuksia.

Lakeuden Etappi Oy vastaa käytännön jätehuollon järjestämisestä kahdeksan omistajakuntansa ja 130 000 asukkaan alueella Etelä-Pohjanmaalla.

00

Mobiilisti asioivien osuus kävijöistä

00

Aukioloajat

Work

Käyntiosoite

Aleksanterinkatu 29B 8A
33100 Tampere
contact@elenium.fi
+358 400 270 480

Laskutus

Elenium Oy
003726264258
003721291126
Maventa

2021 Copyright Elenium Oy

Tietosuojaseloste