pixel
4 kesäkuun, 2021 Jussi Karvonen

Mitä koodikieliä Ale ja Lager ovat?

Koronavirustilanne on aiheuttanut lukuisia haasteita siihen, miten toteuttaa erilaisia työnkuvia sekä miten vastata työelämän tuuliin ja tyrskyihin muutenkin. Monet eivät ole kuitenkaan jääneet tuleen makaamaan, vaan innovatiiviset ideat ovat nostaneet päätään sieltä täältä, esimerkiksi työn toteuttamiseksi etänä. Etätyöskentelyn aikana työporukan sisäisten tapahtumien järjestäminen on käynyt vaikeaksi, mutta ei mahdottomaksi. Tästä hyvä esimerkki on tamperelaisen ICT-talo Eleniumin etänä järjestämä Beer Tasting -tapahtuma.

 

Henri Haikonen, Eleniumin toimitusjohtaja, mistä kyseisessä tapahtumassa oli oikein kysymys?

No, yksinkertaisuudessaan ihan siitä, että valittiin satsi laadukkaita mallasjuomia ja kokoonnuttiin yhteiseen etäpalaveriin työpäivän päätteeksi. Siinä sitten juteltiin mukavia ja arvioitiin valittujen oluiden aromeja ja suutuntumaa! 

 

Koska tapahtuma järjestettiin? Minkälaisia resursseja tällainen vaati? Osallistuvatko työntekijät järjestämiseen?

Eleniumilla kaikki saavat halutessaan toimia tapahtumien järjestäjänä, kuten oli tässäkin tapauksessa asian laita. Resursseja ei juuri vaadittu, meillä olutvastaava hankki oluet ja osallistujat saivat hakea oman satsinsa toimistolta.

 

Miten tapahtuma toteutettiin? Miksi näin? Miten koronatilanne on huomioitu?

Tapahtuma toteutettiin etänä videoyhteyksien kautta, jotta järjestäminen ylipäätään oli korona-aikana mahdollista. 

 

Mistä tällainen idea alunperin lähti liikkeelle?

Idea lähti porukan yhteisestä keskustelusta liikkeelle, kun mietittiin millainen tapahtuma olisi hieno järjestää seuraavana.

 

Miksi koette tällaisen “työhön liittymättömän” tapahtuman toteuttamisen tärkeänä? Toimivatko ihmiset työssään paremmin, kun työnantaja aktiivisesti huomioi myös vapaa-ajan ja rentoutumisen? Mikä on se hyöty tällaisissa tempauksissa?

Me koemme Eleniumilla, että nämä pienetkin tapahtumat ovat tärkeä osa yhteisen hengen luontia ja yhteenliimautumista. Samalla kaikki halukkaat pääsevät ottamaan yhteisen irtioton työasioista ja keskittymään hetkeksi johonkin muuhun. Enemmän kuin mitattavia hyötyjä, näistä tapahtumista jää yleensä mukavia muistoja, kun on pidetty hauskaa yhdessä.

 

Tapahtuma on aika uniikki ja erityinen. Miten aiotte jatkaa työntekijöiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja vapaa-ajan tukemista koronan jälkeen?

Toivomme todellakin, että koronasta pian päästään! Jatkamme luonnollisesti tapahtumien järjestämistä meidän porukan kiinnostuksien mukaan. Loppukesän kesäjuhlat toivottavasti päästään järjestämään perinteiseen tapaan yhteen kokoontumalla. Hyvinvointia meillä tuetaan toki muillakin tavoilla, kuten kuuntelemalla tekijöidemme kehittymiseen ja kouluttautumiseen liittyviä toiveita mahdollisimman herkällä korvalla ja myös mahdollistamalla laajat työterveyspalvelut, joihin sisältyy esimerkiksi hammashoito.

 

Minkälainen teidän työnjohtamisen malli on? Pyramidi, missä huipulta tehtaanpamppu huutaa ja käskee, vai jotain muuta?

Kyllä se on jotain ihan muuta! Eleniumilla pyritään mahdollisimman hyvin tukemaan itseohjautuvuutta antamalla tiimeille vastuu oman työn järjestämisestä parhaaksi katsomallaan tavalla.

 

Maistuuko koodarille bisse?

En voi sanoa, etteikö maistuisi. 😉

, , , , , , , , , , , , , , , ,