pixel
30 joulukuun, 2022 Henri Haikonen

Elenium kartoitti henkilöstön tyytyväisyyttä yhteistyössä Great Place To Workin kanssa

Kartoitimme  henkilöstön tyytyväisyyttä ja sitoutuneisuutta aikaisemmin itse laatimamme kyselyn pohjalta. Jo yrityksen perustamisesta lähtien meille oli tärkeää, että olemme työpaikkana sellainen, jossa viihdytään ja jossa työt pääsee tekemään kunnolla.  Päätimme toteuttaa henkilöstötutkimuksen Great Place To Workin kanssa yhteistyössä. Halusimme kartoittaa riippumattoman toimijan avulla, kuinka hyvä työpaikka todella olemme, sekä ymmärtää mitkä asiat meillä toimivat ja missä asioissa on parannettavaa. Riippumattoman toimijan tekemänä tutkimustulos viestii kaikille avoimuutta, joka on yksi perusarvoistamme.  

Millaisia tuloksia Elenium Oy sai tutkimuksessa?

Saimme 85% keskiarvon kaikista väittämistä. Vahvuuksiamme ovat yhteisöllisyys, integriteetti ja tasa-arvoisuus. Näihin asioihin olemme panostaneet vuosien ajan, niinpä olikin hienoa nähdä, että olemme tässä onnistuneet. Kun etätyö lisääntyi, piti meidän miettiä, miten yhteisöllisyyttä voidaan vaalia tilanteessa, jossa ihmiset näkevät toisiaan vähemmän. Vaikka paljon voidaan tehdä etänä, uskon että ihmisten väliset kohtaamiset ovat edelleen tärkeä tekijä hyvän työkulttuurin rakentamisessa. Parannettavaa tutkimuksen mukaan Eleniumilla on tiimityössä sekä tuen antamisessa ja tarjoamisessa. Olemme sitoutuneet  kehittämään näitä osa-alueita ja meillä vallitsee hyvä luottamus koko organisaatiossa, joten uskon, että ensi vuonna myös näissä seikoissa päästään huipputuloksiin. 

Millaisia toimenpiteitä aiomme tehdä tutkimuksen pohjalta?

Muutos parempaan on tietenkin koko tutkimuksen oleellisin asia. Järjestimme hiljattain työpajan, jossa henkilökuntamme pohti, mitä asioita vaalimme ja mitä aiomme kehittää.  Asiaa käsiteltiin tiimin, yksittäisen työntekijän ja johdon näkökulmasta. Selkeytimme näiden osapuolten vastuita ja roolitusta. Onnistuminen vaatii useamman osapuolen panosta ja kykyä ymmärtää toisiaan.  Uskon, että Eleniumia viedään näin eteenpäin, kun ihmiset pääsevät vaikuttamaan itseään koskeviin asioihin ja kuulemaan myös miten muut osapuolet näkevät asian. Osa toimenpiteistä on pantu jo toimeen ja ensi vuonna tulemme rakentamaan kulttuuriamme yhdessä entistä paremmaksi.

Toimiva kulttuuri on kaiken A ja O.

-Henri Haikonen, CEO, Elenium