pixel
Work

Lakeuden Etappi

Lakeuden Etappi Oy on Etelä-Pohjanmaalla toimiva kahdeksan kunnan omistama jätehuoltoyhtiö.

Lakeuden Etappi halusi uudistaa jätehuoltokeskusten ja kierrätysasemien toimintoja vastaamaan yhtiön tulevaisuuden tarpeita. Tavoitteena oli kerätä tarpeellinen määrä tietoa materiaalin vastaanotosta, sisäisistä materiaalivirroista ja mahdollistaa sujuva asiointi jätekeskuksessa.

”Itse työ aloitettiin pari vuotta sitten yhteistyössä määrittelemällä pala kerrallaan toiminnallisuuksia”, kertoo Ilkka Letonsaari projektin etenemisestä. Projektiin valittiin scrum malli, jossa totetus tehtiin kaksi viikkoa kestävissä sprinteissä.  Määrittelytyö tehtiin työpajoissa, joissa hahmotettiin tarve ja palvelupolun eteneminen. Tämän jälkeen käyttöliittymistä luotiin rautalankamalleja.  ”Elenium mietti sen miten se rakennetaan softamuotoon, toteutti sen ja sitten meille aina sitä pala kerrallaan esiteltiin ja päästiin kommentoimaan ja testaamaan”, kertoo Letonsaari kuinka suunniteltuja ominaisuuksia pääsi näkemään ja kokeilemaan.

MaterialPort Center Ilmajoen jätehuoltokeskuksessa

Lakeuden Etappi käyttää MaterialPort Center -toiminnanohjausjärjestelmää Ilmajoen jätehuoltokeskuksessaan. Käyttöönoton myötä jätteenkuljetusten ennakkoilmoittautumiset tehdään MaterialPortiin sähköisesti ja vaa’alla asiointi ja punnitukset tehdään jatkossa järjestelmää hyödyntäen. Mahdolliset kuormantarkastukset ja muutokset tuotetietoihin voidaan tehdä modernin ja helppokäyttöisen mobiili- tai desktop-käyttöliittymän kautta.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat monipuoliset varastonhallinnan toiminnot ja integraatiot muihin yhtiön järjestelmiin. Käyttöön tulee myös MaterialPort Control alueen kulunvalvonnan operointiin.

MaterialPort Station Seinäjoen kierrätysasemalla

MaterialPort Station mahdollistaa mobiilisovelluksen avulla tapahtuvan asioinnin Lakeuden Etapin 2021 valmistuvalla Seinäjoen uudella, itsepalveluperiaatteella toimivalla kierrätysasemalla.

Palvelun kautta kuluttajien asiointi kierrätysasemalla helpottuu ja monipuolistuu, opastusta ja asioinnin maksamista myöten. Käyttöön tulevat samalla kertaa myös MaterialPort Lense ja MaterialPort Signage, joiden avulla tunnistetaan saapuvien ajoneuvojen rekisterinumerot ja autetaan asioinnissa infonäyttöihin perustuvan opastuksen avulla.

Work

Käyntiosoite

Aleksanterinkatu 29B 8A
33100 Tampere
contact@elenium.fi
+358 400 270 480

Laskutus

Elenium Oy
003726264258
003721291126
Maventa

2021 Copyright Elenium Oy

Tietosuojaseloste